Lek och bus förlänger livet

Vilka fördelar kan det finnas med att besöka ett lekland? Finns det några fördelar överhuvudtaget förutom att det förhoppningsvis är ganska kul? De allra flesta har någon gång hört att ett riktigt gott skratt förlänger livet. Det gör både barn och vuxna piggare och det fyller oss människor med handlingskraft och positiv energi. Den som har kul lever helt enkelt längre!

Det är dessutom vetenskapligt bevisat att glädje har helande effekter. Skratt, bus och lekfullhet gör oss dessutom mer kreativa och mindre stressade. Det får också en konkret inverkan på hälsan då vi blir både friskare och gladare. Glada ansikten har också en positiv förmåga att påverka omgivningen och människor i närheten blir glada av bara farten. Glädje föder glädje!

Rent medicinskt frigörs både endorfiner och dopamin när man skrattar. Det innebär att immunförsvaret får hjälp att reparera kroppen när hjärnan är lycklig. Barn har naturligt nära till både skratt och spontanitet. Glada barn sprider livsglädje. Men det är inte bara ett gott skratt som förlänger livet utan man kan bli på riktigt gott humör av att gå på lekland också. Vi vet att det är riktigt bra att vara glad och att man bör se till att göra saker som får en att dra på munnen med jämna mellanrum.

Det är både enkelt och roligt att göra saker som man blir lycklig av och vinsterna för den allmänna hälsan är stora. Inte minst för barnen som behöver alla möjligheter de kan få att träna både fysik och mentalitet. Barn gör som bekant inte som vi säger utan de gör som vi gör! Vill vi ha glada och friska barn så får vi helt enkelt vara så goda förebilder som vi bara kan vara. Så varför inte skratta dig hela vägen till ett långt och lyckligt liv? Börja med att busa loss hos oss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *