Vad göra medan barnen leker?

De flesta föräldrar uppskattar ett lekland och är glada att barnen kan ha så roligt, men ibland infinner sig stunder då man som vuxen kanske blir lite trött av ljudet eller behöver sätta sig ner en stund och pusta ut efter att man testat olika roliga aktiviteter tillsammans med sina barn.

När stunden kommer att du behöver sitta ner en stund finns caféet där du kan ta en kopp kaffe, låna en tidning och läsa, eller om du har din mobil med dig, spela något på redbet, vilket bara tar ett par sekunder. Man vill trots allt inte vara borta från barnen för länge utan vara med och se vad de gör på leklandet. Leklandet har trådlös uppkoppling så det går till och med att ta med sig sin dator om man önskar göra det. Ibland kan man behöva jobba lite kort, även om det inte är huvudsyftet med att vara på ett lekland, men möjligheten finns.

Är man ett sällskap med flera vuxna ser man till att rotera så att någon alltid är med barnen, så kan övriga sitt och vila lite. Om man vill aktivera sig själv på leklandet men inte är så förtjust i att klättra omkring som barn gör, kan man spela lite flipperspel, kanske utmana ditt barn på en match!

Oavsett vad, finns något för alla att göra. Blir inomhusmiljön för ansträngd, kan man gå ut och ta lite frisk luft och komma tillbaka efter en stund. Det viktiga är att alla känner att upplevelsen varit positiv när det är dags att åka hem. Även om fokus främst ligger på att barnen ska ha kul är det väldigt viktigt att de vuxna också tyckte om vistelsen, eftersom det utan dem blir svårt för barnen att få komma hit. Ladda upp med lite ny energi på det sätt som passar dig, välkommen!